петък, 7 август 2009 г.

Петел с ориз на фурна


Петел с ориз на фурна

Необходими продукти:
1 петел
2 чаени чаши ориз
1 непълна чаена чаша олио
сол
млян черен пипер

Начин на приготвяне:
Петелът се нарязва на порции. Месото се залива със студена вода. Като заври, се препенва и посолява. Ври, докато се полу-свари. В тавичка се слага почистеният и измит ориз, залива се с олиото. Ако петелът е много тлъст, не се слага всичкото олио. На 1 чаена чаша ориз се наливат 4 чаени чаши бульон, в който е врял петелът. Слагат се парчетата месо, посолява се на вкус и се пече, докато оризът поеме бульона и месото се зачерви.
Поднася се в чиния ориз и до него месото.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама