неделя, 13 септември 2009 г.

Петел на попска яхния за Димитровден


Необходими продукти:
1 петел около 1,500 кг
1 кг арпаджик (малки лукчета)
1/2 чаена чаша мазнина
2 супени лъжици брашно
2 настъргани домата
1 чаена чаша вино
2 чаени чаши бульон
1 скилидка чесън
червен пипер, дафинов лист, черен пипера сол.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на порции и се пържи в загрята мазнина. Слага се в дълбока тенджера, а в мазнината се задушават 5-6 минути лукчетата, настърганите домати, сипва се брашното и се налива бульонът. Когато е готово, се изсипва в тенджерата, слагат се всички останали подправки и се вари на тих огън.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ястието може да се приготви в пръстен съд, като предварително се направи същата обработка на продуктите. Запича се във фурната около час и половина при 200°С.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама