Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1 непълна чаена чаша брашно
2 супени лъжици олио.
Начин на приготвяне:
Разбиваме 2 яйца и 1 чаена чаша прясно мляко, добавяме брашно около Уг чаша. Оставяме тая смес да си почине, след ко ето пържим палачинките в тиган, силно сгорещен и намаслен. Сипваме по 1 супена лъжица от сместа и с разклащане сместа се разлива по цялото дъно на тигана. Обръщаме внимателно с дър вена шпакла и изпържваме от двете страни.
I плънка - Към 200 г кайма прибавяме 1 малка глава лук и 100 г гъби, нарязани на ситно. Всичко се изпържва, посолява се, прибавят се щипка чубрица и черен пипер. Във всяка палачинка се сипва в средата по 1 супена лъжица от плънката и се свива ка то плик за писмо. Нареждат се в тавичка, отгоре се слага кашка вал (настърган) и малко преди поднасянето се запичат във фур ната. Поднасят се топли.
II плънка - Смесват се 1 сварено пасирано яйце и сирене крема. Слага се 1 супена лъжица смес от плънката в средата на палачинката, събират се краищата като бохчичка и се връзват с по-дълго стръкче магданоз.
Подреждат се в продълговата чиния, върху настърган на едро ренде морков.