вторник, 6 октомври 2009 г.

Палачинки - ордьовър


Необходими продукти:

2 яйца

1 чаена чаша прясно мляко

1 непълна чаена чаша брашно

2 супени лъжици олио.


Начин на приготвяне:

Разбиваме 2 яйца и 1 чаена чаша прясно мляко, добавяме брашно около Уг чаша. Оставяме тая смес да си почине, след ко ето пържим палачинките в тиган, силно сгорещен и намаслен. Сипваме по 1 супена лъжица от сместа и с разклащане сместа се разлива по цялото дъно на тигана. Обръщаме внимателно с дър вена шпакла и изпържваме от двете страни.

I плънка - Към 200 г кайма прибавяме 1 малка глава лук и 100 г гъби, нарязани на ситно. Всичко се изпържва, посолява се, прибавят се щипка чубрица и черен пипер. Във всяка палачинка се сипва в средата по 1 супена лъжица от плънката и се свива ка то плик за писмо. Нареждат се в тавичка, отгоре се слага кашка вал (настърган) и малко преди поднасянето се запичат във фур ната. Поднасят се топли.


II плънка - Смесват се 1 сварено пасирано яйце и сирене крема. Слага се 1 супена лъжица смес от плънката в средата на палачинката, събират се краищата като бохчичка и се връзват с по-дълго стръкче магданоз.

Подреждат се в продълговата чиния, върху настърган на едро ренде морков.

 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама