понеделник, 19 октомври 2009 г.

Хапки по римски


Необходими продукти:
800 г свинско каре
200 г бекон
зехтин, сол, пипер
1 чаена чаша сухо бяло вино
1 чаена чаша сметана.
Начин на приготвяне:
Свинското каре се нарязва на тънки еднакви парченца. Вър ху всяко парче се слага тънка филия бекон. Навиват се на рулца и се подреждат в глинен съд, намазан със зехтин. Поръсват се със сол и пипер и се заливат с чаша сухо бяло вино. Пекат се около 25 мин във фурна, загрята до 180°С. Пет минути преди края на топлинната обработка се прибавя чаша сметана.

При сервиране рулцата се поливат със соса. Подготвя се гарнитура от сварени картофи, задушени зеленчуци туршия.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама