сряда, 13 януари 2010 г.

Свинско с праз лук за Антонов ден


Необходими продукти:
1,5 кг свинско месо - шарено, да има и тлъстичко • 1,5 кг праз лук • 1 чаена лъжица черен пипер 1 супена лъжица червен пипер • 1 чаена лъжица чубрица 1 чаена чаша олио.


Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на неголеми парчета. Нарязва се празът н а дребно и започва да се реди в тенджерата ред лук, парчетата месо и отгоре останалия лук, посолява се, слагат се черният пипер, чубрицата, олиото, долива се малко вода и се вари на бавен огън до сваряване на месото. Накрая се слага 1 супена лъжица червен пипер.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама