- 1 пакет кори
- 4-5 яйца
- чаена чаша натрошено сирене
- 1 чаена чаша кисело мляко
- лъжица сода бикарбонат
- около 100-120 г мазнина (може да е смесена - олио и краве масло).
Начин на приготвяне:
Разстила се кората, прегъва се от нея 1/3, върху която се слага плънката (приготвена от разбитите яйца, сиренето, млякото и водата), намазва се с четка кората с мазнина и се навива на руло, което се свива на охлюв в средата, а всяка следваща се върти около първата до напълването на тавата. Останалото масло се загрява и равномерно се наръсва върху готовата баница. Пече се в силна фурна. Изважда се, пръсва се леко с вода и се завива с кърпа.
Начин на приготвяне:
Разстила се кората, прегъва се от нея 1/3, върху която се слага плънката (приготвена от разбитите яйца, сиренето, млякото и водата), намазва се с четка кората с мазнина и се навива на руло, което се свива на охлюв в средата, а всяка следваща се върти около първата до напълването на тавата. Останалото масло се загрява и равномерно се наръсва върху готовата баница. Пече се в силна фурна. Изважда се, пръсва се леко с вода и се завива с кърпа.