четвъртък, 6 август 2009 г.

Точена баница


Точена баница
Необходими продукти:
За тестото:
1 чаена чаша хладка вода
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица сол
1 яйце
около 2 чаени чаши брашно
150 г олио или краве масло.

За плънката:
4 яйца
2 супени лъжици кисело мляко
250 г натрошено сирене
100 г олио.

Начин на приготвяне:
От продуктите се приготвя меко тесто, което се разделя на 12 топки. Завиват се и престояват 15 мин. След това се вземат 2 топки, слагат се в топло масло, омесват се на една и започва да се точи лист.
Големината му се определя от големината на тавата. След първата кора се слага от плънката, отново кора, плънка и така до последната пита, върху която се слага мазнина. Пече се в предварително загрята фурна на 200°С.
Като се извади от фурната, се наръсва с вода и се завива с плътна кърпа.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама