четвъртък, 6 август 2009 г.

Пиле попска яхния


Пиле попска яхния
Необходими продукти:
1 тлъсто пиле
4 големи глави лук
3 домата
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша вино черен пипер на зърна
1 чаена чаша олио.

Начин на приготвяне:
Нарязаната на порции кокошката се запържва. Готовите парчета се изваждат и се оставят настрана. В останалата мазнина се Запържват лукът, брашното, настърганите домати, червеният пипер, налива се виното и 1 чаена чаша гореща вода. Слага се месото, водата трябва да го покрие. Яденето ври на тих огьн, тенджерата се покрива плътно с капак.
Като поври около половин час, се изчистват 20 дребни главички лук, 3-4 скилидки чесън, сух тарос и магданоз, слагат се в яденето и то ври, докато месото се свари добре.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама