вторник, 25 август 2009 г.

Лозови сарми за Петков ден


Лозови сарми за Петков ден

Необходими продукти:
300 г кайма от овнешко месо
1 чаена чаша ориз
2-3 глави кромид лук
200 г мазнина
черен пипер, чубрица
30 лозови листа

Начин на приготвяне:
Лозовите листа се измиват добре и се попарват с подсолена вода. Сместа се приготвя, като се задушава лукът, слагат се олио и оризът. Като се запържи 1-2 мин., се сипва 1 чаена чаша вода и се бърка, докато водата се изпари, слагат се каймата и подправките за още 2-3 минути.
От получената смес се поставя по една лъжичка в листо и се завива, сармите се нареждат се в тенджера, налива се вода, за да ги покрие, добавя се 1 кафена чаша олио и се варят, докато останат на мазнина.
Могат да се сервират с кисело мляко.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама