понеделник, 3 август 2009 г.

Печено пиле с ориз и зелен лук


Печено пиле с ориз и зелен лук

Необходими продукти:
Едно пиле или кокошка 1,500 кг
100 г олио
сол
черен пипер
2 чаени чаши ориз
8 чаени чаши бульон
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз.

Начин на приготвяне:
Нарязва се кокошката на порции и се сварява, но не напълно. Посолява се. Изчистеният и измит ориз се слага в тава. Върху него се изсипват нарязаните лук и магданоз. Нареждат се порциите месо. Наливат се 8 чаени чаши бульон от кокошката и олиото. Пече се на 180°С около 40 мин.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама