петък, 28 август 2009 г.

Агнешко месо със зеленчуци за Димитровден


Агнешко месо със зеленчуци за Димитровден
Необходими продукти за 7-8 порции:
1 кг Агнешко месо
1 глава кромид лук
6-7 картофа
4-5 домата
2-3 скилидки чесън
1 кафена, чаша олио, дафинов лист, черен пипер, магданоз, сол.

Начин на приготвяне:
Почистеното и нарязано месо се вари до омекване заедно с лука, чесъна, дафиновия лист, черния пипер и олиото. Препенва се. Като омекне месото, се прибавят нарязаните на филийки картофи и настърганите домати. Когато картофите са готови, ястието се сваля от огъня.
Наръсва се с магданоз.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама