Необходими продукти:
Свинско месо, за предпочитане от рибицата
2 глави лук
200 г шунка
200 г гъби
3-4 кисели краставички
2 моркова - кисели или пресни
1 кафена чаша олио.
Начин на приготвяне:
Месото се приготвя на тънка пържола във формата на правоъгълник. Посолява се и се овкусява. Приготвя се плънката от запържения лук, шунката, гъбите на кубчета. Морковите и киселите краставички се нарязват на тънки ивички. Омесват се добре. В единия край на правоъгълника се слага от плънката, завива се на руло и се завързва с конец. Приготвят се всичките руландини и се пекат в тавичка с фолио на 200°С. Като са готови, фолиото се маха, да се зачервят.
Преди поднасяне конците се махат.