петък, 7 август 2009 г.

Ябълков щрудел с готови кори


Ябълков щрудел с готови кори
Необходими продукти:
7 пакет кори
5-6ябълки
1 чаена чаша счукани орехи
супена лъжица канела
щипка счукан карамфил
1 чаена чаша мазнина
1 кафена чаша захар

Начин на приготвяне:
Вземат се по 2 кори, с четка се намазват с мазнината. Плън ката се приготвя, като се объркат добре настърганите ябълки, за харта, орехите, канелата, карамфилът. В единия край на кора се сипва равномерно от сместа, навива се на руло и се слага в т вата, навито като охлюв. Втората кора се завива до първата и т ка, докато се изпълни тавата.
След като се изпече и изстине, се посипва с пудра захар Щруделът се поднася студен.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама