Необходими продукти:
Дреболии
2 супени лъжици ориз
1 супена лъжица чубрица
1 яйце
3 супени лъжици кисело мляко
черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Всички дреболии на петела се сваряват заедно с месото. Когато уврат, едната част се отделя за бульона с ориза, изваждат се порциите месо, воденичката, дробчето. Те се нарязват на ситно и се връщат. Част от месото също се нарязва на малки парчета и се връщат при дреболиите. Нарязва се 1 глава лук на ситно, 1 морков, магданозени корени, прибавя се сол на вкус. След като зеленчуците уврат, се слагат 2 супени лъжици ориз, чубрица, черен пипер, тарос.
Накрая супата се застройва с 1 разбито яйце и 2-3 супени лъжици кисело мляко.