петък, 21 август 2009 г.

Сладкиш с шипков мармалад за Св. София


Необходими продукти:
125 г краве масло
150 г пудра захар
150 г пресято брашно
4 яйца; 2 ванилии
кората на 1 лимон
1 кафена чаша рязани орехи
1 бурканче шипков мармалад
4 супени лъжици захар.

Начин на приготвяне:
Разбива се маслото с пудрата захар на пяна и се прибавят при постоянно биене един по един двата жълтъка, а след това двете цели яйца. Разбива се много добре, сипва се на тънка струйка брашното с ванилията и кората на лимона, настъргана на ситно, и се бърка бавно с дървена лъжица. Пече се в средного-ляма правоъгълна тава, предварително намаслена и набрашнена на 200°С. Докато се пече, двата белтъка се разбиват с 4 супени лъжици захар. Вади се тавата, след охлаждане блатът се маже равномерно с шипков мармалад, изсипва се белтъкът и най-отго-ре се поръсват орехите. Пече се до розово.
След изстиване се реже на квадрати или триъгълници.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама