петък, 21 август 2009 г.

Яхния от петел за Симеоновден


Необходими продукти:
1 петел (около 1,5-2 кг)
1 чаена чаша олио или краве масло
2 чаени лъжици доматено пюре
3-4 глави лук
2 чаени лъжици червен пипера
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица смлян черен пипер.

Начин на приготвяне:
Почистеният и измит петел се нарязва на 8 парчета, посоля-ват се и се изпържват в сгорещената мазнина. Слагаме ги в тенджера, наливаме топла вода, която да закрие месото, и задушаваме на умерен огън. Когато месото започне да омеква, слагаме размитото в 1 кафена чаша доматено пюре и лука, нарязан на ситно, доливаме малко топла вода и продължаваме да задушаваме.
Когато месото е готово, се прибавя брашното, размито в малко вода, и задушаваме още 10 мин. Поръсваме с черен пипер.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама