Необходими продукти:
За тестото: 3 яйца
125 г краве масло
200 г пудра захар
1 бакпулвер
3 чаени чаши брашно.
За плънката:
1 кг ябълки
100 г орехи
100 г захар
1 супена лъжица канела.
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта и прибавяме едно по едно яйцата и брашното с бакпулвера. Замесваме тесто, което разделяме на две. Обелените ябълки се настъргват на едро ренде и се смесват със захарта, орехите и канелата.
Едната част от тестото разточваме и поставяме на дъното на тавата, която предварително е намаслена и набрашнена. Отгоре разстиламе равномерно ябълковата смес. Останалото тесто се настъргва върху ябълките. Пече се в умерена фурна, ръси се с пудра захар.