четвъртък, 22 октомври 2009 г.

Задушени пържоли с картофи


Необходими продукти:
Вземат се шарени (със сланинка) пържоли
1 кг картофи
сол • 1 чаена лъжица черен пипер • 1 кафена чаша мазнина (олио или зехтин).
Начин на приготвяне:
Пържолите предварително се начукват и овкусяват. Обелват се картофите и се нарязват на тънки филийки, посоляват се. На дъното на по-широка, но не много дълбока тенджера се слагат 1 слой картофи, втори ред пържоли и така, докато вложим продук тите. Завършва се с картофи. Наливат се мазнината и топла во да, да покрие картофите. Тенджерата се поставя на котлона да ври на умерен огън, после се намалява на степен 1 и така ястие то се задушава още 30 мин.
Поднася се с туршия и червено вино или студена бира.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама