четвъртък, 22 октомври 2009 г.

Сладкиш с ябълки и моркови


Необходими продукти:
За блата
3 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша олио
300 г моркови 2 големи ябълки
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1 чаена лъжи ца бакпулвер, щипка сол.

За глазурата:
200 г сметана
250 г извара
100 мл прясно мляко
1 чаена чаша пудра захар - 1 ванилия.

Начин на приготвяне:
Разбиват се много добре с миксер яйцата и захарта, постепенно на тънка струйка се прибавя олиото при непрекъснато бъркане, сипва се по малко и постепенно брашното (то е предварително пресято и в него са сложени содата бикарбонат и ванилията). Обърква се добре и се слагат морковите и ябълките, настъргани на едро ренде. Разбърква се добре, изсипва се в на маслена и набрашнена кръгла тава и се пече около 40 мин. на 150-170°С.
След като изстине, се намазва добре с предварително приготвената глазура: разтваря се захарта в прясното мляко и с дървена лъжица се смесва със сметаната и изварата. След като се на маже, се украсява с парчета плодове или ядки. Добре е да се реже на триъгълни парчета.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама