700 г телешки шол
2 глави лук
2 супени лъжици брашно
доматено пюре
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша бяло вино, черен пипер
1 дафинов лист, магданоз
1 кафена чаша олио.
Начин на приготвяне:
Нарязва се месото на малки късове, слага се в тенджера да ври, като се бърка, докато се изпари водата. Слагат се олиото, нарязаният лук, посолява се, добавя се брашното, доматеното пюре, виното, черният и червеният пипер, дафиновият лист. Налива се 1 чаена чаша гореща вода. Гозбата се покрива с капак и ври на бавен огън, докато месото се свари и остане на мазнина.
Нарязва се месото на малки късове, слага се в тенджера да ври, като се бърка, докато се изпари водата. Слагат се олиото, нарязаният лук, посолява се, добавя се брашното, доматеното пюре, виното, черният и червеният пипер, дафиновият лист. Налива се 1 чаена чаша гореща вода. Гозбата се покрива с капак и ври на бавен огън, докато месото се свари и остане на мазнина.