сряда, 11 ноември 2009 г.

Телешки пържоли с гъби за Въведение Богородично


Необходими продукти:
Телешки пържоли според броя на хората
1-2 моркова,
300 г гъби
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена чаша вино
черен пипер
10-15 зърна
1 кафена чаша олио
2-3 кисели краставички.

Начин на приготвяне:
Пържолите се овкусяват със сол и подправки и се запържват в загрята мазнина (олио или зехтин). Изваждат се. В същата маз нина се запържват морковите и гъбите, нарязани на ивички. Ко гато са почти готови, се прибавят брашното и доматеното пюре, 1 кафена чаша топла вода и виното. В огнеупорна тенджера се слагат първо пържолите, а отгоре гъбената смес и се запичат във фурна, загрята до 200°С. Преди да се извади от фурната, за 1-2 мин. се слагат и киселите краставички, нарязани на ивички.

Пържолите се поднасят с картофено пюре или задушени зе ленчуци.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама