18 бр. канелони (паста кори, които се купуват готови)
300 г заешко месо
150 г шунка
1 червена чушка
зелена чушка
1 глава лук
3 супени лъжици зехтин
250 г домати
сол, пипер, 100 г сирене моцарела, 1/2 чаена чаша бяло вино
0,500 л зеленчуков бульон.
Начин на приготвяне:
Заешкото месо се запържва в затоплената мазнина, докато порозовее. Прибавят се виното и зеленчуковият бульон и се задушава, докато месото стане готово и остане на мазнина. Приба вят се нарязаните зеленчуци, солта и пиперът. След като зеленчуците омекнат, се прибавят доматите (предварително обелени) и се оставя още 5 минути на огъня. Към сместа се прибавя предварително приготвеният сос бешамел и се разбърква.
Канелоните се варят във вода с 2 супени лъжици зехтин и сол на вкус, докато омекнат. Във всяка кора се поставя част от сместа и се навива на руло. Подреждат се в тавичка, заливат се с остатъка от бешамела, поръсват се с шунка (на ивички) и на стъргана моцарела. Запичат се във фурна, загрята до 150°С, в продължение на 15 мин.
Добре е да се консумират топли.