петък, 11 декември 2009 г.

Пълнени чушки с ориз и булгур


Необходими продукти:
10-15 чушки, 150 г ориз, 150 г булгур, 150 г олио сол, 1 супена лъжица червен пипер 1 глава лук, 1 стрък праз, магданоз, джоджен, 1 буркан с млени домати.

Начин на приготвяне:
Подготвят се чушките, запържват се лукът и празът на шайби и се прибавят оризът, булгурът, солта, червеният пипер, магданозът и джодженът. Налива се 1 чаена чаша хладка вода и когато остане на мазнина, с получената смес се пълнят с лъжичка чушките.

Нареждат се в тавичка, прибавят се доматите, останалото олио и се заличат, докато чушките хванат коричка.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама