сряда, 6 януари 2010 г.

Сарми с кисело зеле за Йорданов ден


Сарми с кисело зеле за Йорданов ден
Необходими продукти:
Листата на една кисела зелка!
2 чаени чаши ориз
3-4 глави кромид лук
чубрица, черен пипер, сол
1 чаена чаша олио.

Начин на приготвяне:
Нарязаният на ситно лук се задушава с малко вода, изсипва
се към него изчистеният и измит ориз, слагат се подправките,
солта, налива се ХА чаена чаша олио и малко гореща вода и се
оставя, докато оризът набъбне добре. След това се свиват сар-
мичките. Отдолу на тенджерата се слага чиния. Варят се на бавен
огън. След като станат готови, отделно се загрява олио, в което
се слага 1 супена лъжица брашно, 1 супена лъжица червен
пипер и като заври сместа, се изсипва върху сармите в тенджерата.
Врат още 5-6 минути и се отнемат от огъня.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама