3 яйца
4 супени лъжици олио
1 чаена чаша кисело мляко с 1 чаена лъжица сода бикарбонат
2 чаени чаши брашно, щипка лимонтузу
250 г сирене бучка краве масло.
Начин на приготвяне:
Разбиват се с вилица яйцата и олиото, прибавя се млякото със содата и лимонтузуто, постепенно се сипва брашното, което енергично се бърка с дървена лъжица. Ако не е достатъчно гъсто, се прибавя още малко брашно. Слага се натрошеното сирене. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава. Пече се в умерена фурна. Изпечената баница се изважда и намазва с твърдото масло.
Начин на приготвяне:
Разбиват се с вилица яйцата и олиото, прибавя се млякото със содата и лимонтузуто, постепенно се сипва брашното, което енергично се бърка с дървена лъжица. Ако не е достатъчно гъсто, се прибавя още малко брашно. Слага се натрошеното сирене. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава. Пече се в умерена фурна. Изпечената баница се изважда и намазва с твърдото масло.