За тестото: 750 г брашно 125 г краве масло 1 яйце 2 супени лъжици олио 1 супена лъжица оцет, чаена лъжица сол 1 чаена чаша хладка вода.
За плънката: 2 яйца 200 г сирене.
Начин на приготвяне:
Пресятото брашно сипваме в купа и правим „кладенче", в което сипваме олиото, оцета, солта, яйцето и водата и замесваме меко тесто, пускащо шупли. Оставяме го на хладно място за около 20 мин. Разделяме тестото на 3 части, от всяка правим по 7-8 топчета, които разточваме с големина на чаена чинийка. Намазваме всяка кора с краве масло и ги слепваме в 3 купчинки по 7-8 кори. Оставяме ги да се стегне маслото около 20 мин. Вземаме първото купче и разточваме кора с големината на тавата, като внимаваме краищата да бъдат тънки. Разделяме плънката на 2 части и внимателно разстиламе първата част върху долната кора. След това разточваме другата кора и пак слагаме от плънката. Върху третата, последна кора слагаме само масло и печем първо в силна фурна, а след това на 180°С около 30 мин.
Начин на приготвяне:
Пресятото брашно сипваме в купа и правим „кладенче", в което сипваме олиото, оцета, солта, яйцето и водата и замесваме меко тесто, пускащо шупли. Оставяме го на хладно място за около 20 мин. Разделяме тестото на 3 части, от всяка правим по 7-8 топчета, които разточваме с големина на чаена чинийка. Намазваме всяка кора с краве масло и ги слепваме в 3 купчинки по 7-8 кори. Оставяме ги да се стегне маслото около 20 мин. Вземаме първото купче и разточваме кора с големината на тавата, като внимаваме краищата да бъдат тънки. Разделяме плънката на 2 части и внимателно разстиламе първата част върху долната кора. След това разточваме другата кора и пак слагаме от плънката. Върху третата, последна кора слагаме само масло и печем първо в силна фурна, а след това на 180°С около 30 мин.