неделя, 24 януари 2010 г.

Млечна баница


Необходими продукти:
1 пакет кори
1 л прясно мляко
5 яйца
1 чаена чаша захар
100 г краве масло
2 ванилии.

Начин на приготвяне:
В намаслена тава се редят корите, които се намазват с разтопеното масло, една върху друга. Когато всичките кори се наредят, баницата се нарязва по желание на домакинята, най-добре на квадрати. Останалото масло се нагрява и се налива равномерно в разрезите. Слага се да се пече и се внимава, щом порозовеят корите, баницата се изважда.

Докато е още топла, се залива с направената смес от млякото, захарта, яйцата и ванилията и отново се пече. Добре е да не се сгъсти много плънката, а да остане малко сочна.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама