сряда, 5 август 2009 г.

Баница с праз


Баница с праз
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
500 г кисело мляко
2 супени лъжици олио
1 яйце
1 чаена лъжица сода бикарбонат
щипка сол.
За плънката:
5 стръка праз
1 пакетче краве масло (125 г)
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Прави се „кладенче" в пресятото брашно, слага се киселото мляко със содата, олиото, яйцето, солта. Първо се бърка с лъжица и когато стане много гъсто, с набрашнени ръце започва да се меси средно твърдо тесто, от което се правят 5 топки. От тях се разточват 5 кори с големина на тавата. Леко се заличат във фурната. Нарязаният праз се задушава с краве масло. Плънката се разпределя върху всяка кора. Върху последната кора не се слага плънка. Слел изпичане се. птткскя ттетсо с вотта. Реже се студена.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама