сряда, 5 август 2009 г.

Постна мусака


Постна мусака
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 кг зелен боб
3-4 глави лук
2 моркова
4 големи домата
копър и магданоз
1 чаена чаша олио
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:
Изчистеният и нарязан боб се слага да се вари в подсолена вода. Картофите се режат на не много дебели филийки и се запър-жват заедно с лука. В тавичка се изсипват 1/3 от картофите, отгоре зеления боб, картофи, боб, резени червени домати, нарязан копър, магданоз. Най-отгоре се прави „капаче" от картофи, налива се олиото и 1 чаена чаша топла вода, посолява се със сол, червен и черен пипер и се пече в умерено силна фурна.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама