вторник, 11 август 2009 г.

Вита баница за Симеоновден


Вита баница за Симеоновден
Необходими продукти
За тестото:
700 г брашно
5 супени лъжици олио
VA чаена чаша разтопена свинска мас или краве масло
супена лъжица твърдо краве масло
2 чаени чаши хладка вода.

За плънката:
4 яйца
200 г сирене

Начин на приготвяне:
От брашното, олиото, солта и хладката вода замесваме меко тесто, делим го на 6 топки. Разточваме ги с диаметър 20 см, завиваме ги с влажна кърпа и ги оставяме за 30 мин. при стайна температура.
След това разточваме питките на тънки кори. Половината от всяка кора намазваме с разтопена свинска мас и я сгъваме с втората суха половина. След това сгъваме и двата края и нареждаме в найлонов плик. Като обработим така и шестте топки, ги слагаме в найлонов плик и ги държим в хладилника около 1 час.
После разточваме всяко топче, голямо колкото може. Отново мажем с разтопена мас и слагаме от плънката, приготвена от яйцата и натрошеното сирене. Навиваме на руло и охлюв.
Напръскваме със сгорещена мас. Печем в гореща фурна.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама