понеделник, 10 август 2009 г.

Курбан чорба за Петков ден


Курбан чорба за Петков ден

Необходими продукти:
1 кг овче месо
2 л вода
2 глави лук
4 супени лъжици доматен сок
1 морков 1 глава целина
корени от магданоз
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета 5 на 5 см, залива се със студена вода и се слага да ври, като се обира пяната. След като поври, се слагат останалите продукти, овкусява се със сол и черен пипер.
Когато се готви курбан чорба за селото, се слага цялото животно, нарязано на по-големи парчета. Обикновено се прави в голям казан. В друг казан се готви булгур, който се вари с вода и се посолява леко със сол.
След като двете ястия са готови, се сипва в една съдинка и от двете.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама