вторник, 4 август 2009 г.

Пиле с лук на фурна


Необходими продукти:
1 кокошка
4-5 глави лук
1 кафена чаша олио
1 чаена чаша бяло вино
2 супени лъжици брашно
12 зърна черен пипер
2 чаена лъжица кимион, сол.

Начин на приготвяне:
Почистената и измита кокошка нарязваме на 8 порции, които заливаме с вода и варим на умерен огън, докато месото омекне. Изваждаме порциите и ги нареждаме в тавичка, в която сме сипали половината олио. Върху месото изсипваме нарязания на тънки филийки лук, посоляваме, поръсваме черния пипер и ки-миона, наливаме виното и останалото олио и печем, докато месото стане готово. След това сгорещяваме бульона, в който е вряло месото, и слагаме брашното, което предварително сме препекли и размили с 1 кафена чаша вода.
Наливаме бульона в тавичката, печем още десетина минути, докато сосът се сгъсти.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама