четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Бишкотена торта за Въведение Богородично


Необходими продукти:
300 г бишкоти
1 кафена чаша ром и 1 кафена чаша прясно мляко
250 г краве масло
1 чаена чаша пудра захар
1 кафена чаша счукани орехи
3 супени лъжици какао
4 жълтъка
1 кутия сладкарска сметана
1 малък шоколад,
1/2 кафена чаша ром.

Начин на приготвяне:
Бишкотите се начупват в по-дълбок съд и се заливат с рома и млякото. В друг съд се разбива маслото със захарта, сипват се орехите, какаото, ром и разбитите с 2-3 супени лъжици захар жълтъци. Получената смес се изсипва върху бишкотите и се обърква добре. Цялата смес се изсипва в тортена тавичка и престоява 1 денонощие в хладилник.
Изважда се и се покрива отгоре и отстрани със сметана. Настъргва се шоколад. Може да се украси с плодове или ядки по желание.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама