вторник, 17 ноември 2009 г.

Съвети за печене на скара


Съвети за печене на скараСКАРАТА трябва да бъде силно нагорещена, преди да се поста ви месото на нея.
ПЪРЖОЛАТА се пече и от двете страни. Не трябва да се обръ ща повече от един път, за да не остане суха. Ако месото е по-сухо, се маже с олио или зехтин.
АКО ОБИЧАТЕ алангле (по-сурово), трябва много бързо да се обръща на много гореща скара.
ДОБРЕ е пържолите или другите печива да се слагат в тендже ра с капак да се задушат. Така остават много сочни.
МЕТАЛНИТЕ СКАРИ преди да се използват, се намазват с мазнина, за да се избегне залепването на месото (добре е да се използва парче сланина).
КОГАТО се използват дървени въглища за печене, е необходи мо да се напръскат с вода, за да не изгори месото.
ПРИ РАБОТА на скара е добре да се използват дълги щипци и вилици, подходящи престилки и ръкавици.
ДОБРЕ Е да се знае, че добрата жарава става от по-дебели дърва. Огънят трябва да се запали поне 1,30 ч. по-рано, да се слагат подходящи дърва и да има жарава поне два пръста де бела, за да сме сигурни, че месото ще се изпече добре.
ЗАЕДНО С МЕСОТО на скарата можем да подготвим гарниту рата:
печени чушки печени резени домати печени тиквички печени скилидки чесън печени гъби
ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ се овкусяват със сол, зехтин и се запичат ле ко от двете страни. Гарнират се със ситно нарязан магданоз.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама