понеделник, 23 ноември 2009 г.

Полезни съвети за теста и сладкиши


Полезни съвети за теста и сладкишиВИНАГИ пресявайте веднъж, а най-добре два пъти брашното. То поема повече кислород и става по-бухнало.
СОДА БИКАРБОНАТ винаги се размесва с брашното или с киселото мляко.
АМОНЯЧНАТА СОДА се разтваря в малко оцет или лимонов сок.
ЛИМОНОВАТА КОРА се настъргва на ситното ренде.
КОГАТО в тестото се слагат плодове, е добре да се овалят в счукани орехи. Така няма да отиват на дъното.
ДОБРЕ е при разбиване на белтъци яйцата да са извадени от хладилника поне 2 часа по-рано и да се сложи щипка сол.
АКО МАСЛЕНИЯТ КРЕМ се пресече, го затоплете на котло на и отново разбивайте.
БРАШНОТО се прибавя по малко, а не изведнъж.
КОГАТО застилате тавата с хартия за печене, е добре хартията да е по-голяма 9-10 см от тавата и на тия сантиметри се пра вят с ножицата ресни и се покрива дъното й странично.
СЧУПВАЙТЕ яйцата поотделно и внимателно ги преглеж дайте.
 

Български празници и традиции Copyright © Още Scrapbooking Software | За реклама