За тестото:
600 г брашно
300 г вода
чаена лъжица сол.
За плънката:
4-5 стръка праз
1 кафена чаша олио черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Замесва се тестото и се оставя да престои 20 мин. Правим 5 топки, от които се разточват кори с големината на тавата. Плънката трябва да е напълно студена и се разделя за четирите кори. На най-горната се слага само мазнина или 3-4 яйца. По желание може да се сложи малко ориз с 200 г сирене.
Замесва се тестото и се оставя да престои 20 мин. Правим 5 топки, от които се разточват кори с големината на тавата. Плънката трябва да е напълно студена и се разделя за четирите кори. На най-горната се слага само мазнина или 3-4 яйца. По желание може да се сложи малко ориз с 200 г сирене.